Celebră închisoare din Prahova, transformată în complex de lux/VIDEO

Celebră închisoare din Prahova, transformată în complex de lux.

Ruinele inchisorii-muzeu Doftana, unde au fost inchisi lideri comunisti, intre care Nicolae Ceasescu si Gheorghe Gheorghiu Dej au fost concesionate pe o perioada de 49 de ani de omul de afaceri libanez Mohammad Murad. Acesta a castigat licitatia, organizata la inceputul saptamanii trecute de primaria comunei Telega.

Celebră închisoare din Prahova, transformată în complex de lux

cel mai verde complex reziential

Această celebră închisoare va intra intr-un proces de reabilitare si apoi in circuit turistic. Obligatiile contractuale impun pastrarea unei portiuni din cladire pentru un muzeu dedicat cel mai probabil regimului comunist.

Obiectul concesiunii cuprinde Penitenciarul Doftana, cladirea principala cu suprafata construita de aproape 4000 de metri patrati, cladirea birourilor administrative, plus alte cladiri care au avut rol de magazii. Terenul aferent constructiilor este 110.153 de mp.

Istoria penitenciarului Doftana incepe la sfarsitul secolului al XIX-lea, si a fost dat in folosinta in 1895. Cladirea a fost puternic afectata la cutremurul din anul 1940, iar penitenciarul a fost desfiintat atunci si transformat in muzeu, care a functionat pana la inceputul anilor 90. In 2011, inchisoarea, monument istoric de clasa A, cu o suprafata totala de aproape 11 hectare, a fost trecuta din domeniul public in cel privat al localitatii Telega. Valoarea acesteia a fost evaluata de specialisti la peste 1,2 milioane de euro.

In prezent inchisoarea este o ruina. Acoperisul este total prabusit, iar din interior s-a furat cam tot ce se putea, de la fier vechi, pana la materiale de constructii. In picioare au ramas doar peretii, care sunt sustinuti de vechile scari metalice. 

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

hidro
tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here