logo
RNTV Live

Descoperă cea mai sălbatică şi frumoasă zona din Prahova care demonstrează că “veşnicia s-a născut la sat”

Satul Banului
Mihai Constantinescu

“Veşnicia s-a născut la sat”, spunea  Lucian Blaga. Dacă vrei să te convingi de acest lucru, poti da o fugă în comuna Măgureni, locul unde viaţa încă mai există departe de tentaţiile dăunătoare ale vremurilor moderne.

Aici oamenii parcă trăiesc cu mai puţine griji şi în comuniune cu natura. Dacă vrei să vezi cu ochii tăi şi cea mai sălbatică si mai frumoasă zona din această comună, mergi în Satul Banului. Aici există zona Părăului Purcăreaţa, o vale sălbatică numai bună de explorat de acei turişti care iubesc natura în perfecţiunea ei.

Purcăreaţa este o zonă unică pentru ţara noastră. Este locul unde, pentru prima dată în istoria Romaniei, s-a montat o sondă moderna pentru extracţia petrolului pe un teren ce a aparţinut lui Grigore Gheorghe Cantacuzino. Între anii 1883 si 1885, sonda din această regiune, a marcat prima exploatare prin erupţie a unei sonde romăneşti. A fost înregistrată şi o producţie importantă de peste 20000 de tone de titei.

Cei care vor dori să vină în această zonă cu peisaje desăvărşite, vor putea afla de la bătrănii satului şi că aici a exiatat o făntănă cu ghizd de lemn, care a supravietuit ca un mic izvor pana in anii 1990.

Purcareaţa este prezentă în Dicţonarul Geografic al României ca un afluent al părăului Provita, ce devine foarte puternic în verile ploioase.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/platitorii-de-polite-rca/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/departament-al-sgu…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/calendarul-admiterii-pentru…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursă info şi foto Facebook Satul Banului Guesthouse

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor