logo
RNTV Live

Șase! Petrolul a îndoit Metalul!

main plopeni
Cristian Anghelescu

Pentru mai bine de 1500 de spectatori dintre care peste 500 veniți de la Ploiești, meciul dintre Metalul Plopeni și Petrolul Ploiești s-a constituit în marea plăcere a zilei. Penultima etapă a turului campionatului Ligii A Prahova s-a desfășurat sub bune auspicii ale vremii, cele 13 grade din termometre fiind suficiente pentru desfășurarea jocului în bune condiții.

Prima mare ocazie de gol a partidei s-a înregistrat în minutul 17 atunci când Păun, bine servit de către Vintilă, a reluat mingea din întoarcere direct în brațele lui Niță. Iar Nae, după două minute, a tras puternic, probabil cu ochii închiși, de la 16 metri, balonul zburând peste bară, la jumătate de metru de vinclul drept!

În minutul 36, scăpat singur în flancul drept, Dumitrescu a vrut să-și dovedească altruismul și, în loc să șuteze, i-a pasat lui Vintilă, la doi metri de… gol, acesta fiind prins pe contre-pied și, implicit, neputînd să lovească decisiv balonul.

După două minute, Petrolul a deschis scorul, CL. TUDOR șutând puternic și plasat de la circa 20 de metri, direct sub bară, fără nicio șansă pentru portarul gazdelor: 0-1!

Ocaziile la poarta lui Niță s-au înmulțit iar Păun și Cl. Tudor au ratat bune oportunităși de a duce scorul mai aproape de ceve văzute.

Repriza secundă a debutat abrupt, cu o ocazie uriașă ratată de Nae (48), atacantul “lupilor” finalizând o cursă de peste 30 de metri, din flancul stâng, cu un șut plasat, la colțul lung, mingea ocolind butul drept! După două minute, PĂUN a profitat de pasa perfectă a lui Vintilă și a îndeplinit o simplă formalitate: 0-2!

După un minut, la una dintre singurele ocazii de gol pentru gazde, Copilu a bâlbâit un balon în careul mare, după ce l-a driblat și pe Marinică, și a ratat șansa de a reduce din diferență! Probabil pentru această ratare, antrenorul Dumitrache l-a scos din teren, în locul lui intrând Amansio Paraschiv, campion mondial la Superkombat,  categoria   mijlocie, sportiv care practică și fotbalul la Metalul Plopeni!

În minutul 53, sprintând în flancul stâng și lăsându-l pe fundașul Bălan parcă în blocstart, D. NAE a pătruns în careu și l-a executat fără nicio emoție pe goal-keeperul gazdelor: 0-3!

În criză de efectiv, plopenarii au cedat, în primul rând fizic, BUTUFEI (77) marcând din fața porții după pasa de 30 de metri a “căpitanului” Cl. Tudor: 0-4! Iar S. PETRE, intrat de puține momente, a catapultat balonul sub bară, lăsându-l pe Niță să privească superba execuție: 0-5! În ultimul minut de joc, M. JIPA a șutat imparabil, din careul mare, fără nicio șansă pentru portarul gazdelor: 0-6!

O notă pozitivă pentru galeria “lupilor”, repertoriul decent și melodios al acesteia plăcând tuturor celor prezenți!

Casetă

Metalul Plopeni – Petrolul Ploiești 0-6 (0-1)

Stadion: “Gheorghe Șilaev” Plopeni. Spectatori: circa. Marcatori: Cl. Tudor (38), Păun (50), Nae (53), Butufei (77), S. Petre (84), M. Jipa (90)

Metalul Plopeni: Niță (cpt) – Bălan, Chirilă, Chejnoiu, O. Gheorghe – Paraschivoiu, Copilu (54 A. Paraschiv) – C. Vlad, Roșu, A. Vasile (81 S. Petre) – Huza (66 C. Gheorghe). Antrenor: Daniel Dumitrache.

Petrolul Ploiești: Marinică – Olaru, Prunescu, Chiriță, Velisar – Cl. Tudor (cpt), Butufei – Dumitrescu (54 D. Gheorghe), Păun (74 M. Jipa), Nae (64 Nițescu) – Vintilă. Antrenor: Octavian Grigore.

Cartonaș galben: M. Jipa (90)

Au arbitrat: Andrei Moroiță – Cătălin Popovici (ambii din Ploiești) și Iulian Bălănescu (Plopu).

Observator AJF: Ionuț Borcan (Ploiești).

 

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor