logo
RNTV Live

Ce dor mi-a fost de fotbalul Petrolului de aseară…

cristian anghelescu
Cristian Anghelescu

Ce dor mi-a fost de fotbalul Petrolului de aseară…

Nu mai este nicio noutate, Petrolul a ratat calificare în faza următoare a Cupei după înfrângerea în fața Mioveniului. În fapt, o loterie a penaltiurilor din care au ieșit câștigători echipierii unei formații de eșalon superior. Un joc al sorții din care au ieșit pierzătoare formații mari, de top, bașca echipe naționale dintre cele mai titrate!

Pentru unii dintre suporteri, însă, eliminarea a arătat precum o tragedie! Nicidecum ceea ce au văzut, adică unul dintre cele mai consistente jocuri produse de Petrolul de la înființare și până astăzi!

Doar ratarea calificării poate aduce în discuție cârcoteala care, la noi la Ploiești, capătă de cele mai multe ori statut de sport național!

„Lupii” au fost lupi adevărați: au așteptat, apoi au atacat în haită! Au reușit să înfigă colții în beregata prădatului dar, când au fost să se bucure de victorie, s-au înecat la ultimul dumicat! Și au fost nevoiți să se retragă… Doar până vineri, suntem asigurați, atunci când au anunțat un nou asalt. Unul mai consistent și mai bine pregătit, o luptă din care să iasă victorioși.

Aseară, copiii Petrolului au încântat prin dăruire. Lupta fizică dusă cu mai rutinații lor adversari a produs efecte dintre cele mai urâte. Ambii fundași centrali, Prunescu și Frâncu, au căzut la datorie. Efortul lor a lăsat echipa fără doi titulari, vineri, cu Atletic Bradu. Nici “căpitanul” Claudiu Tudor nu se simte foarte bine. Umărul drept, contorsionat nefiresc după un duel cu adversarul direct, are nevoie de pauză și fizioterapie. Numai că el nu concepe să-și lase colegii la greu! “Joc și cu mâna de gât, trebuie să luăm toate punctele până la terminarea turului!” a spus acesta.

Mi-au plăcut și Bolboașă, și Ciocâlteu și Lambru. Primul, de cel puțin trei ori providențial în fața atacanților adverși! Alex, cu un travaliu imens și mari șanse de a deschide scorul, a egala și chiar a hotărî calificarea echipei. Nu a fost să fie, copilul a alergat cât doi, a făcut ambele faze, a ridicat lumea în picioare, a vrut enorm să-și bucure fanii. Nu i-au ieșit voleul acela blestemat și penaltiul… O să-i iasă cu proxima ocazie, veți vedea! Este prea talentat și prea ambițios! Uneori, din prea multă muncă mai și greșești sau, vorba proverbului, numai cine nu muncește nu greșește! Iar Cosmin, intrat după ce a fost lăsat destulă vreme pe tușă – fără să facă scandal și să intre în polemici ieftine! – a fost aproape de a deveni eroul serii! Numai câțiva centimetri l-au privat de o mare bucurie, de meritatele laude, chiar la nivel național! Are timp și el, este abia la începutul aventurii din care, sunt sigur, va ieși întărit definitiv!

Firește, obișnuiți cu victoriile en-fanfare la eșalonul patru, fanii vor ca echipa să joace spectaculos. Uită că, de fapt, Petrolul actual este o altă echipă decât cea pe care o aplaudau sezonul trecut! Și că mecanismul ei se unge după o vreme, nu dintr-o dată! Aș aprecia că elevii lui Grigore sunt foarte aproape de ceea ce, de fapt, și antrenorul dar și suporterii își doresc cu asiduitate. Anume o prestație solidă din care să reiasă o diferență majoră față de celelalte echipe.

Nicio trupă mare, cu ștaif, care schimbă mai mult de trei-patru jucători de la un sezon la celălalt, nu începe bine! Petrolul a cedat un singur punct până acum și este deja în vria obișnuitelor cârcoteli! Deja sunt scoase vorbe grele, deja au apărut vinovații! Unii ar trebui să plece, alții să fie înlocuiți, există o vină colectivă, zici că-i conspirație!

Lăsați echipa să-și facă treaba, domnilor mult prea inflamați! Sunt destui cei care se ocupă de bunul mers la Petrolul și nu o fac deloc rău! În fond, menirea lor este aceea de a duce echipa la altă dimensiune! O vor face, fiți siguri de asta! Ajutați-i, nu le puneți piedici!

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor