logo
RNTV Live

Cazurile de violență în cadrul unităților de învățământ au luat amploare/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Cazurile de violență în cadrul unităților de învățământ au luat amploare

Cazurile de violență în cadrul unităților de învățământ au luat amploare în ultimul an școlar, înregistrându-se peste 10.000 de acte de violență, cu peste 2000 mai mult decât acum doi ani, a anunțat Ministerul Educației. Prahova nu face excepție, lucru confirmat de către elevi. Atat cadrele didactice, cât și polițiștii, fac eforturi pentru a diminua fenomenul.

Cazurile de violență în cadrul unităților de învățământ au luat amploare

Ministerul Educației a raportat o creștere alarmantă a cazurilor de violență în unitățile de învățământ din România în anul școlar 2021-2022. Aproape 10.000 de cazuri au fost înregistrate anul acesta, cu peste 2000 mai multe decât acum 2 ani. Acest fenomen îngrijorător îi afectează pe tineri din ce în ce mai mult aceștia spunând că violența poate fi și verbală și că pe termen lung le poate afecta încrederea în sine.
Nu sunt cazuri singulare în școlile din Prahova. Cadrele didactice și autoritățile încearcă să prevină și sa combata violența de orice natură. La Liceul Tehnologic 1 mai din Ploiești, dascălii au încercat diferite metode pentru a preveni actele de violență din cadrul școlii.

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova face constant acțiuni de prevenire în liceele din județ.

Polițiștii le-au explicat celor peste 3000 de elevi cu care s-au întâlnit, ce însemnă fenomenul de bullying.

Tinerii sunt sfătuiți să nu iși rezolve problemele singuri, ci să apeleze la ajutorul cadrelor didactice și în cel mai rău caz să sune la numărul de telefon de urgență 112 atunci când sunt supuși abuzurilor fizice sau verbale.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor