logo
RNTV Live

Campanie inedită demarată de Rompetrol pentru a ajută copii din sate din Prahova şi Constanţa

Campanie inedită foto stirile protv.ro
Mihai Constantinescu

Rompetrol ajută copii din sate din Prahova şi Constanţa să aibă o dantură perfectă

Campanie inedită demarată de Rompetrol pentru a ajută copii din sate din Prahova şi Constanţa

Rompetrol se implică în viaţa copiilor de la sate. În acest sens, a fost demarată o campanie inedită, prin care mai mulţi copii din sate din Prahova şi Constanţa au beneficiat de profilaxie orală şi tratament din partea unor medici stomatologi din Capitală.

În Prahova, de această campanie au beneficat 116 copii din Telega, mulţi dintre ei fiind la prima întâlnire din viaţa lor cu un stomatolog. Metoda găsită pentru ei pentru a beneficia de serviciile de care aveau mare nevoie a fost Zâna Merciluta, cabinetul stomatologic mobil al organizatiei Merci Charity Boutique.

Cei mici au beneficiat de proceduri de prevenţie  orală şi tratament non-invaziv

Acțiunea din comuna Telega face parte dintr-un proiect pilot care a vizat județele Prahova și Constanța și este premergătoare parteneriatului strategic între asociație și KMG International prin care 1.000 de copii din 40 de sate din comune din județele Constanța, Prahova și Galați vor primi gratuit intervenții de profilaxie orală și de tratament folosind infrastructura cabinetului stomatologic mobil al asociației până la finalul lunii octombrie 2020.

Mai mult,  părinții au fost informați despre lista intervențiilor stomatologice la care are dreptul un copil într-un cabinet în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate și lista cabinetelor în contract cu Casa pe o rază de 40-60 de kilometri.

În Prahova, conform site-ului CJAS Prahova, sunt 67 de furnizori de medicină dentară au contract cu casa. 46% se află în mediul rural.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor