logo
RNTV Live

Campanie de prevenire a criminalității într-o școală de la sat din Prahova

DSC_0237
Ștefan Petre

În data de 7 iunie 2023, Penitenciarul de Femei Ploiești – Târgșorul Nou a derulat, în colaborare cu Școala Gimnazială Filipeștii de Târg, o activitate de prevenire a delincvenței juvenile în cadrul „Campaniei de prevenire a criminalității, precum și de facilitare a reintegrării sociale a persoanelor private de libertate”.

Activitatea s-a derulat la sediul Școlii Gimnaziale din localitatea Brătășanca, cu participarea a două persoane private de libertate custodiate de Penitenciarul de Femei Ploiești – Târgșorul Nou, a 33 de elevi și două cadre didactice din cadrul instituției de învățământ.

Scopul activității a fost prevenirea comportamentelor deviante în rândul tinerilor, prin transmiterea unor informații corecte cu privire la consecințele privării de libertate și a consumului de droguri, prin prezentarea poveştilor de viaţă ale deţinutelor şi prin promovarea mesajelor antiinfracţionale către societatea civilă.

Înscriindu-se în obiectivele prevăzute de Strategia de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020-2024, evenimentul a vizat pe de o parte sensibilizarea comunităţii cu privire la problematica reintegrării sociale a persoanelor private de libertate şi prevenirea infracţionalităţii, iar pe de altă parte dezvoltarea şi consolidarea de parteneriate, în vederea facilitării reintegrării sociale a persoanelor care au executat pedepse sau măsuri privative de libertate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor