logo
RNTV Live

Caii de la Hipodrom, în marş prin Ploieşti/ VIDEO

Theo Tănăsescu

Caii de la Hipodrom, în marş prin Ploieşti.

Aproximativ 20 de crescători de cai, driveri și antrenori au protestat marți în fața sediului CSM Ploiești.  Însoțiți de cai de curse, aceștia au plecat în marș de la Hipodrom Ploiești. Au cerut autorităților să reia cursele de trap.  Potrivit reprezentanţilor Clubului Sportiv Municipal, cursele nu se pot ține. Cauza este Hotărârea de Consiliul Local care prevede organizarea și modul de premiere a curselor de trap ce a fost suspendată de Prefectura Prahova.

Instituţia a decis să suspende Hotărârea de Consiliul Local care prevedea programul alergărilor și cuantumul premierilor. Marian Dima, consilier în cadrul HIPODROM Ploiești, susține că CSM Ploiești, instituția care are în administrare arena hipică, a contestat în instanță decizia Prefecturii de a suspenda HCL-ul respectiv. Acum se așteaptă verdictul instanței de judecată. Drep urmare, până când judecătorii nu vor decide cine are dreptate, cursele de trap sunt suspendate.

Potrivit reprezentantului Hipodrom Ploiești, totul ar fi pornit de la proveniența fondurilor alocate pentru premierea câștigătorilor curselor de trap.

În acest context,aproximativ 20 de crescători de cai, driveri și antrenori au decis să protesteze marți în fața sediului CSM Ploiești. Înarmați cu pancarte și însoțiți de caii de curse, aceștia au plecat în marș de la Hipodrom Ploiești până la sediul Clubului Sportiv Municipal Au cerut autorităților să reia cursele de trap.

Aflat în funcție de doar o zi, noul director al CSM Ploiești, Donald Constantin, a ieșit în fața instituției pentru a discuta cu protestatarii.

Un lucru este cert în prezent, până când instanța nu va face lumină în acest scandal, cursele de trap vor fi suspendate pe Hipodrom Ploiești.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor