logo
RNTV Live

Bilete și abonamente pentru transportul în comun mai scumpe?/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Bilete și abonamente pentru transportul în comun mai scumpe?

Scumpirea carburanților și a energiei electrice va afecta în acest an bugetul societății Transport Călători Express SA, ceea ce ar putea duce chiar la creșterea prețurilor la bilete și abonamente. Potrivit directorului TCE, Alexandri Nicolae, oportunitatea majorării tarifelor pentru călătoriile cu mijloacele de transport în comun va fi analizată de reprezentanții Consliliului Local Ploiești. În caz contrar, municipalitatea va fi nevoită suplimenteze fondurile, astfel încât să acopere diferența cheltuielilor pe care societatea de transport în comun nu le poate suporta din veniturile obținute.

Cheltuielile materiale pe care societatea Transport Călători Epress SA trebuie să le suporte în această perioadă au crescut cu aproape 30% din cauza scumpirii carburanților și a energiei electrice . Acest lucru înseamnă aproape 8% din bugetul TCE Ploiești.

Potrivit directorului TCE, Alexandri Nicolae, oportunitatea majorării tarifelor pentru călătoriile cu mijloacele de transport în comun va fi analizată de conducerea Primăriei Ploiești.

Directorul TCE Ploiești a ținut să precizeze și faptul că Primăria Ploiești mai are de restituit societății de transport în comun peste 20 milioane lei. Suma provine din  acopirea diferenței dintre veniturile și cheltuielile TCE pe care municipalitate trebuia să o acorde încă din anul 2020. Totodată, Primăria Ploiești va fi nevoită să suporte și creșterea costurilor pe kilometru.

Dacă municipalitatea va putea suporta toate aceste cheltuieli sau va fi nevoită să ia decizia de a majora tarifele la bilete și abonamente vom afla în urma analizei finale asupra bugetului local pe anul 2022.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/incep-controalele-in-ploiesti…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/hotii-fac-ravagii-intr-o-padure…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor