logo
RNTV Live

Tariful la gigacalorie pe care îl vor plăti ploieștenii în sezonul rece/VIDEO

Mihai Constantinescu

Tariful la gigacalorie pe care îl vor plăti ploieștenii în sezonul rece

Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a anunțat că cel târziu pe 15 octombrie va fi reluat serviciul de furnizare a apei calde și căldurii. Deși ploieștenii trebuiau să plătească peste 600 de lei pentru gigacalorie, tariful aplicat va fi tot cel vechi/ Adică cel de aproape 49 de lei, la care se adaugă 222,49 de lei subvenția primăriei.

Tariful la gigacalorie pe care îl vor plăti ploieștenii în sezonul rece

Vești bune pentru ploieșteni. Dacă va fi reluată furnizarea agentului termic către ploieșteni, tarifele nu vor crește. După o acțiune în instanță a Uniunii Asociațiilor de Proprietari, tariful de 605 lei/gcal, fără TVA a fost suspendat. Acesta a revenit la valoarea anterioară de 48,32 lei/Gcal, fără TVA.

În ceea ce privește tariful plătit de populație, cel subvenționat de la bugetul local, acesta a rămas la valoarea de 222,49 lei. 

Consiliul Local al Municipiului Ploiesti a aprobat pretul de 605,22 lei/Gcal. exclusiv TVA, aplicabil de la data de 01 februarie 2022, pentru energia termicã destinata consumatorilor alimentati din SACET Municipiul Ploiesti si livrata de Societatea Veolia Energie Prahova SRL. Prin acceasi hotarâre a fost aprobată și mentinerea prețului local al energiei termice facturate. Adică pentru toata populatia rămane la valoarea de 186,97 lei exclusiv TVA, prin acordarea subventiei.

Conform studiilor, ploieștenii vor plăti la iarnă, în medie, 1400 de lei pentru căldura furnizată în tot sezonul rece, la un apartament cu două camere. De asemenea, se vor plăti 1800 de lei la unul cu trei camere. Ceva mai mult vor plăti însă cei care locuiesc în apartamente neizolate corespunzător.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor