logo
RNTV Live

Comoara din viile din Prahova/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Comoara din viile din Prahova. Viticultorii prahoveni au motive de bucurie! Producțiile de struguri au fost bune, la unele soiuri existând și recorduri. După mai mulți ani în care seceta, ploile sau grindina le-au afectat viile, anul acesta, în Prahova, au fost recoltate 15 tone de struguri la Merlot sau 12 la Feteasca Neagră. Per total însă, producțiile se situeză între 7 și 8 tone la hectar.

Anul 2021 aduce o producție bună de struguri la anumite soiuri. Conform Direcției pentru Agricultură Prahova, revenirea favorabilă a condițiilor meteorologice începând cu luna iunie, după o primăvară capricioasă din punct de vedere al precipitațiilor și al temperaturilor, a dus la obținerea unei producții estimate, anul acesta, de 4,5 to/ha la struguri de masă și de 7 to/ha la struguri de vin. Câteva soiuri au reușit însă să ofere producții mult mai ridicate. Favorizate au fost soiurile roșii, astfel, șa Merlot s-au recolatat 15 to la hectar, iar la Fetească Neagră, 12 to. Producții mai scăzute se înregistrează la soiurile albe unde nu s-a cules mai mult de 6 tone la hectar.

În total,  producția de struguri din 2021 este mai bună decât aceea din ultimii doi ani. La nivelul județului Prahova, anul acesta, suprafața cultivată cu viță de vie pe rod a fost de 7.551 ha, din care 230 ha soiuri struguri de masă și 7.321 ha soiuri struguri de vin. În Prahova sunt 42 de unități de vinificație autorizate și care aplică tehnologii moderne de vinificație.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/record-la-vaccinare-in-ploiesti/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/serviciul-de-ambulanta-judetean-prahova-face-angajari/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor