logo
RNTV Live

Bienala Art Encounters 2023, cel mai mare festival de artă contemporană organizat în România, 19 mai – 16 iulie

bienala-art-encounters-2023
Constantin Corina

Cea de-a cincea ediție a bienalei Art Encounters deschis vineri, 19 mai 2023, la Timişoara a venit cu o serie de evenimente de excepţie și peste 60 de artiști români și internaționali, cu spații expoziționale inedite.

Bienala Art Encounters, care se desfășoară în perioada 19 mai-16 iulie 2023, în Timişoara, este cel mai mare festival de artă contemporană organizat vreodată în România. Pentru două luni de zile Timişoara se va transforma într-un mare muzeu de artă, unde peste 60 de artişti din ţară şi strănătate vor expune în spaţii expoziţionale convenţionale şi neconvenţionale sau galerii de artă.

A cincea ediție a Bienalei Art Encounters reprezintă din multe puncte de vedere un moment foarte important pentru fundație. Aceasta continuă câteva dintre trăsăturile definitorii ale identității Bienalei de până acum (susținerea de noi producții de artă, încurajarea tinerelor generații de artiști din România și din regiune, inspirația preluată din orașul Timișoara, utilizarea spațiilor neconvenționale, parteneriatele locale, naționale și internaționale, medierea culturală ca un nucleu de bază al eforturilor noastre), adăugând totodată o nouă perspectivă curatorială asupra împletirii artei cu știința, asupra cercetării artistice astăzi și a formelor de tip artist-run-space care s-au dezvoltat – deloc întâmplător – la Timișoara” – Diana Marincu, directorul artistic al Fundației Art Encounters, conform sursei citate.

Programul va conține:

  • tururi ghidate cu artiștii invitați și curatorul bienalei, conferința „Tranziții: de la contemporan la digital și înapoi” susținută de Alfredo Cramerotti și Auronda Scalera la Muzeul Național de Artă Timișoara, performance-uri de Arantxa Etcheverria și Farah Mulla la spațiile Faber și STPT Multiplexity, tur cu tramvaiul nr. 6 populat de celebra lucrare Black Cloud alături de artistul Carlos Amorales, un picnic și discuții informale cu artiștii la Uzina de apă Urseni, întâlniri cu spațiile de tip artist run din Timișoara (Avantpost, Balamuc / Loc de joacă ș-altele, Baraka, Lapsus, Nava C2, Simultan), precum și o petrecere organizată alături de Spontan în spațiul Faber.

Expozitiile si evenimentele le puteti găsi și pe artencounters.ro.

Sursa: adevarul.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor