logo
RNTV Live

Asociația We All Matter lansează proiectul „Împreună reușim! Ateliere psihoeducaționale pentru copii, părinți și profesori”

Anunt_lansare_proiect_impreuna_reusim_WAM
Daniel

Asociația We All Matter lansează proiectul „IMPREUNĂ REUȘIM!”, pentru susținerea emoțională a copiilor, părinților și profesorilor pe perioada pandemiei

Proiectul se va derula pe o perioadă de 6 luni, începând cu data de 15 martie. Acesta constă în 35 de întâlniri online, concepute sub forma unor ateliere interactive, la care vor participa 110 persoane (copii, părinți și profesori), din mediul rural, din localitățile Florești Prahova și Braniștea Galați.

Scopul proiectului este acela de a aborda o problemă actuală, generată de pandemie și de restricțiile impuse de autorități: starea emoțională precară a elevilor și a adulților resursă din viața lor – părinții și profesorii. Toate atelierele vor fi susținute de specialiști în domeniile psihologic și psihoeducațional și vor viza creșterea stimei de sine a copiilor și înțelegerea/gestionarea schimbărilor aduse de contextul actual, dar și împuternicirea adulților pentru ca aceștia, la rândul lor, să îi poată susține pe copii.

Intervențiile asociatiei îi vor sprijini pe elevii adolescenți să traverseze cu bine perioada pandemiei, în care contactele sociale cu prietenii și colegii lor sunt limitate, să identifice și să își gestioneze emoțiile, să recunoască și să știe să intervină în cazul în care ei sau prietenii lor sunt victime ale bullyingului, să învețe să își exprime și să își argumenteze ideile, să își cunoască drepturile și să le ceară asertiv. 

Abordarea pluridisciplinară a proiectului, care vizează și lucrul cu persoanele resursă din viața copiilor (părinții și profesorii), constă în susținerea tuturor celor implicați în acest proces în înțelegerea, acceptarea și găsirea de soluții adaptate nevoilor lor pentru fiecare situație întâmpinată. 

Proiectul este derulat de Asociația We All Matter cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Mai multe detalii puteți citi pe pagina de Facebook a Asociației We All Matter ( https://bit.ly/3tQFAvT ) sau pe website https://bit.ly/3n7tbBs.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor