logo
RNTV Live

Bani de la AFM pentru modernizarea iluminatului public din Ploiești

iluminat_public_led2
Dumitrescu Vlad

Primăria Ploieşti va solicita finanţare de la Administraţia Fondului de Mediu pentru modernizarea sistemelor de iluminat public în special pe axa nord-sud a municipiului. În acest context, Consiliul Local Ploieşti a aprobat miercuri, într-o şedinţă extraordinară, participarea municipalităţii în cadrul unui program de modernizare a iluminatului derulat de AFM.

Potrivit proiectului de hotărâre, investiția este estimată la aproape 6 milioane de lei, din care administraţia locală ar urma să suporte doar o cotă de aproximativ 50.000 de lei.

Conform discuţiilor din Consiliul Local, planurile iniţiale urmăreau modernizarea instalaţiilor de iluminat public de pe 44 de străzi din Ploieşti, însă au fost restrânse unele cheltuieli, astfel încât să se investească şi într-un sistem de telegestiune, estimat ,a 2,65 milioane de lei cu tot cu TVA.

În timpul şedinţei de miercuri a fost aprobat, totuşi, un amendament propus de consilierul PNL Simona Uţă, prin care s-a stabilit ca în situaţia în care se realizează economii în timpul procedurii de selecţie să fie incluse şi alte străzi pe lista de lucrări, în limita bugetului alocat de Fondul de Mediu.

Prin urmare, în varianta finală, proiectul vizează modernizarea reţelelor de iluminat de pe Bulevardul Republicii, pe traseul cuprins între Caraiman şi Catedrală, Bulevardul Independenţei şi Bulevardul Bucureşti, Piaţa Mihai Viteazul, Piaţa Eroilor şi piaţa din faţa Gării de Sud, cu posibilitatea de a fi incluse și alte străzi.

Separat de proiectul AFM dezbătut miercuri de forul legislativ local, Primăria Ploieşti este inclusă şi în două proiecte europene de modernizare a reţelelor de iluminat public situate de-a lungul traseelor de tramvai 101 şi 102.

Ședința o puteți urmări în materialul video de mai jos:

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor