logo
RNTV Live

FOTO În Ploiești se circulă bine, însă până când ?! Doar 11 utilaje pregătite să intervină

deszapezire_ploiesti-10
Dumitrescu Vlad

Iarna şi-a intrat în drepturi vineri noapte şi în Ploieşti, atunci când a nins continuu pentru ore bune.

Prima zăpadă a dat mari bătăi de cap autorităților locale, asta pentru că operatorul Blue Planet a intervenit pentru a îndepărta zăpada de pe străzile din Ploiești cu doar 16 utilaje, în loc de 30, așa cum prevede contractul.

Din acest motiv, societatea de deszăpezire a fost amendată de către Poliția Locală Ploiești cu suma de 2500 lei.

În prezent, traficul rutier se desfășoară în condiţii de iarnă, pe majoritatea străzilor circulându-se la negru încă din această dimineaţă.

În schimb, pietonilor le-a fost și le este tot mai greu să circule pe trotuare,  majoritatea dintre acestea fiind nedeszăpezite.

Se pare că dificultățile pietonilor sunt cauzate tot de nerespectarea unor clauze contractuale, asta pentru că, potrivit reprezentanţilor RASP Ploiești, operatorul  intervine cu doar 100 de oameni în trei schimburi, în condițiile în care contractul prevede să scoată pe străzi 300 de angajați.

De altfel, nici acum operatorul Blue Planet nu s-a conformat  în ceea ce privește numărul utilajelor. Doar 11 mașini și două buldoexcavatoare sunt pregătite pentru a interveni în cazul în care zăpada se va așterne din nou pe străzi.  Alte șapte mașini de deszăpezire  sunt defecte și nu pot fi folosite prea curând.

Iar, potrivit unor surse din rândul administrației publice locale, toate aceste probleme legate de lipsa utilajelor și a personalului care să deszăpezească trotuarele au apărut odată cu lipsa banilor. Mai precis, conducerea societății Blue Planet ar fi nemulțumită de sumele alocate de municipalitate pentru serviciul Curățenie Căi Publice.

O altă nemulțumire ar fi aceea că nu a fost acceptată până în prezent solicitarea celor de la Blue Planet în ceea ce privește majorarea tarifelor, în contextul în care inflația a crescut considerabil.

Drept urmare, în Ploiești se deszăpezește și se mătură în funcție de câți bani alocă Primăria Ploiești, iar singura speranță rămâne ca ninsorile să înceteze.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor