logo
RNTV Live

Bac-ul, la final. Elevii au susținut azi ultima probă

Consiliul local Băicoi
rnews

Absolvenții de liceu susțin astăzi proba la alegere a profilului și specializării, ultima probă din cadrul examenului de bacalaureat.

Elevii care termină clasa a XII-a au avut de ales între anatomie -biologie, chimie, fizică, geografie, informatică și socio -umane.

La geografie, la subiectul 1 al examenului de bacalaureat, elevii au avut de depistat Croația pe hartă, apoi să identifice o capitală și să compare Italia cu Irlanda. Tot la această materie, o altă cerință a fost compararea Câmpiei de Vest și a Subcarpaților de Curbură. La punctul 3 au avut de descris Marea Britanie și de calculat evoluția populației într-o perioadă determinată.

La biologie, printre cerințe s-au numărat rezolvarea unui test tip grilă. Printre cerinte s-au numărat: calcularea apei în plasma sanguină, o serie de întrebări despre celulă, regnuri, inimă și vasele de sânge, cariotă și rocariotă, celula animală – structura și ultrastructura (un eseu).

Atât la biologie, cât și la geografie, subiectele au fost abordabile, chiar ușoare 

Psihologia a fost  o altă disciplină care a putut fi aleasă în cadrul ultimei probe a  examenului de bacalaureat.

Elevii au avut de răspuns unor întrebări tip grilă, a trebuit să construiască două propoziții despre memorie și imaginație, să explice un procedeu al imaginației și să analizeze limbajul scris, intern, monologul și dialogul.

Nu toţi s-au născut filosofi!

La filosofie au avut de făcut un eseu despre ființa cuvântătoare, despre filosofi și teoriile lor, la logică s-au dat subiecte legate de silogisme și diagrame.

La sociologie au avut de dat un exemplu de conflict de rol și de scris un text în care să identifice anumite concepte sociologice.

Fizica a fost o altă materie care a putut fi aleasă în cadrul ultimei probe a examenului de bacalaureat. 

Elevii au scris despre scripete, energia cinetică și potențială și au avut de rezolvat o problemă cu un corp în mișcare ce se deplasează pe ambele axe. Apoi au răspuns la întrebări legate de electricitate și rezistență interioară.

Informatica a presupus rezolvarea unui algoritm, mai multe grafuri, o problemă cu metoda tracking, matrice și un șir. 

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat se afișează luni, 10 iulie.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor