logo
RNTV Live

Ce trebuie să știi despre examenul de bacalaureat. Mâine are loc proba scrisă la limba și literatura română

Sesiunea specială pentru olimpici este organizată de ISJ Prahova
Oana Stoica

Emoții pentru absolvenții de liceu care mâine intră în focul examenelor de bacalaureat. Luni, 26 iunie, elevii susţin prima probă scrisă a bacalaureatului, cea la limba şi literatura română, fiind urmată de proba de profil, adică la matematică sau istorie.

Marţi, 27 iunie, urmează să aibă loc proba la limba şi literatura maternă, iar miercuri, 28 iunie, să se prezinte la proba de profil, adică, matematică sau istorie. Vineri, 30 iunie, liceenii vor da examen la o disciplină la alegere, în funcţie de specializare sau profil.

 

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16:00-20:00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 10 iulie.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru, anunţă Ministerul Educaţiei.

Pentru probele scrise la matematică şi geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.

Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

 

 

 

Citește mai mult pe : http://www.mediafax.ro/social/luni-incep-probele-scrise-ale-examenului-de-bacalaureat-prima-proba-scrisa-la-limba-romana-16515741

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor