logo
RNTV Live

ATENŢIE!Vine frigul. O masă de aer polar se lasă peste România

brumă sursă foto RTV.net
Mihai Constantinescu

Vine frigul

ATENŢIE!Vine frigul. O masă de aer polar se lasă peste România.

Pregătiţi hainele groase! Vine frigul, avertizează meteorologii. O masă de aer polar va travesa România  începând de mâine, când se va răci în jumătatea de nord a țării. De miercuri, răcirea se va simți și în partea de sud, iar de joi sunt așteptate temperaturi negative și brumă în depresiuni.

„O masă de aer de origine polară va aborda spațiul georgrafic al țării noastre, începând de marți. Totuși, de luni, vremea se va încălzi în toată țara. Marți, vremea se răcește în jumătatea de Nord a țării, unde valorile termice diurne se vor situa ușor sub cele normale ale acestei perioade, iar în jumătatea sudică va fi mult mai cald decât în mod obișnuit. Astfel, valorile termice vor fi de la 17-18 grade în Maramureș, nordul Moldovei și al Transilvaniei, până 32-33 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei. Pe lângă răcirea din jumătatea de nord, acolo va și ploua, marți”, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, Constanța Vâlciu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Potrivit sursei citate, de miercuri se răcește și în jumătatea de sud, și se ajunge la temperaturi de 26 de grade, de la 32, iar pe partea de nord vor fi 16 grade, în scădere de la 18 grade.

Vineri, vremea va începe să fie ceva mai blândă.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/accident-rutier-in-dreptul-postului-de-politie-bucov-o-femeie-este-asiatata-medical-la-fata-locului/?fbclid=IwAR00BX23oemTQMNHhsszlp3deIpgYaLvCwIel_tQKG5hkIaTL07AALvM1g4

Sursa digi24.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor