logo
RNTV Live

Atenţie! Risc de avalanşe la munte/ VIDEO

Theo Tănăsescu

Atenţie! Risc de avalanşe la munte

Primăvara se lasă așteptată în zona de munte din Prahova, unde este în vigoare o informare meteo de răcire accentuată. ANM a emis și o atenționare de risc însemnat de avalanșe în Munții Bucegi, iar în weekend este așteptat un nou val de ninsori și lapoviță.

Vreme continuă să fie capricioasă în Prahova. Mercurul în termometre va urca, în Ploiești, până la valori de până la 23 de grade Celsius, însă la munte se mențin temperaturile minime negative, în special pe timpul nopții. Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă atenționare de risc însemnat de avalanșe, avertizare valabilă în Munții Bucegi, unde, potrivit ANM, „la altitudini mai mari de 1800 m, întâlnim un strat instabil de zăpadă recentă, ce depășește local 20-25 cm, depus peste o crustă formată prin înghețarea zăpezii vechi și umezite și se întâlnesc numeroase plăci de vânt formate recent pe versanții nord-estici, estici și sudici. Riscul declanșării avalanșelor se va menține însemnat fiind de grad 3”. Probabilitatea de precipitații, potrivit ANM, va fi mai mare după data de 16 aprilie, când în zona de munte este așteptat un nou val de ninsori și de lapoviță, în timp ce la Ploiești sunt anunțate ploi.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor