Apă minerală retrasă de la vânzare după control OPC în Ploieşti

Apă.3701 litri apă, opriţi de la comercilizare/ sursa foto Avântul Liber
angajare

3701 litri apă, opriţi de la comercializare

Apă minerală retrasă de la vânzare după control OPC în Ploieşti şi Prahova. Controalele recente realizate de către inspecorii OPC au scos la iveală multe nereguli. Aceştia au vrut să vadă dacă sunt respectate prevederile legale privind protectia consumatorilor la comercializarea, etichetarea, prezentarea şi publicitatea apelor minerale natural (ape minerale naturale, ape de izvor),la operatori economici.

Citeşte şi https://republikanews.ro/dezastru-la-o-pensiune-din-prahova/

Au fost luaţi la puricat 28 de operatori economici. S-a controlat cantitatea de 86059 litri din care cu abateri cantitatea de 3906 litri.

Au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare totala de 68000 lei. S-a dispus şi măsura de oprire temporară de la comercializare pentru 3701 litri apă, în valoare totală de 7377 lei.

  Ce deficienţe s-au găsit

  • Lipsa afisare preturi de comercializare si pretul pe unitatea de masura ;
  • Apa expusa la comercializare depozitata direct pe paviment;
  • Apa depozitata sub actiunea directa a razelor solare, nefiind respectate conditiile de depozitare prescrise de producator.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 68000 lei şi s-a dispus măsura de oprire temporară de la comercializare pentru 3701 litri apă, în valoare totală de 7377 lei.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ri

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here