logo
RNTV Live

Salariaţii Penitenciarului de Femei Ploiești Târgșorul Nou dau în judecată instituţia unde lucrează pentru a-şi recupera restanţele salariale / FOTO

penitenciar targsor
Theo Tănăsescu

Salariaţii Penitenciarului de Femei Ploiești Târgșorul Nou dau în judecată instituţia unde lucrează pentru a-şi recupera restanţele salariale. Este vorba despre aproximativ 130 de angajați ai penitenciarului de Femei Târgșorul Nou, membri ai sindicatului Equitas. Aceştia au dat în judecată instituția pentru recuperarea unor restanțe salariale. A fost depusă, în acest sens, o acțiune în instanţă.

Salariaţii Penitenciarului de Femei Ploiești Târgșorul Nou solicită recalcularea  diferențelor rezultate din neacordarea drepturilor salariale, respectiv recalcularea sporurilor din perioada concediului de odihnă. Practic, solicită acordarea  sporurilor pentru condiții grele de muncă, vătămătoare sau periculoase, pentru ultimii 3 ani, așa cum Curtea Europeană de Justiție și  zeci de instante din țară au decis.
Conform Deciziei ANP nr 997/28.09.2021  și a Deciziei nr 23din 2021  a Înaltei Curți de Casație și Justiție aceste sporuri sunt acum incluse în perioada concediilor. Angajaţii solicită acordarea lor retroactiv.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor