logo
RNTV Live

ANRE: Racordarea la reţeaua de gaze naturale va fi gratuită pentru toţi consumatorii casnici

sursă foto covasnamedia.ro
Mihai Constantinescu

Racordarea la reţeaua de gaze naturale va fi gratuită pentru toţi consumatorii casnici. Asta prevede ordinul adoptat recent de către ANRE. Acesta a fost publicat de e-nergia.ro şi prevede că operatorul sistemului de distribuţie a gazelor naturale va suporta costurile necesare racordării la gaze pentru solicitanţii din categoria viitori clienţi casnici şi noncasnici, adică şi persoane fizice, dar şi firme.

Potrivit adevarul.ro, solicitanţii vor trebui să depună la operatorul sistemului de distribuţie o cerere de racordare. Cererea va fi însoţită şi de o serie de documente, precum documente care atestă dreptul de proprietate sau de folosinţă asupra terenului/terenurilor şi/sau construcţiei unde sunt amplasate obiectivele/sistemele pentru care se solicită racordarea; documente de identificare ale solicitantului; se depune actul de identitate, pentru persoanele fizice, respectiv certificatul de înregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, pentru persoanele juridice şi, după caz, mandatul; alte înscrisuri pe care solicitantul consideră necesar să le depună în susţinerea cererii.

Totuţi, trebuie menţionat că operatorul care a suportat costurile racordării la gaze îşi va putea recupera ulterior banii prin tarifele de distribuţie, mai stabileşte ordinul ANRE. Tariful de distribuţie este o componentă din factura finală la gaze şi este stabilit la intervale regulate de către ANRE. Aşadar, tariful de distribuţie are un impact direct asupra preţului pe care îl plătim pentru a beneficia de gaze.

Citeste mai mult: adev.ro/qi4d8k

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/avertisment-pentru-toti-soferii-de-la-politia-romana/?

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/transport-agabaritic-pe-valea…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/urmeaza-ore-critice-pentru-aprope-intreaga-tara

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor