Avertisment pentru toţi şoferii de la Poliţia Română

Avertisment pentru toţi şoferii! Poliţia Română recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic. Nu trebuie uitat că folosirea telefonului mobil în timpul șofatului este interzisă. Atunci când se circulă  pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, folosirea anvelopelor de iarnă este obligatorie.

Întrucât au fost anunțate schimbări ale vremii caracterizate prin intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă.

omv

În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini, trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!

Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Cei care nu vor folosi anvelope de iarnă, riscă o amendă de minimum 1300 de lei.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile, şoferii trebuie să-şi păstreze calmul. Este indicat să nu se blocheze intersecţiile. De asemenea, şoferii nu trebuie să se angajeze în depăşirea coloanelor de autovehicule.

VIZIBILITATE

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii, lapoviţei sau ninsorii, folosirea luminilor de toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

În aceste condiţii, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite şi pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Nu trebuie consumat alcool şi nu trebbuie ca şoferii să conducă sub nfluenţa băuturilor alcoolice sau dacă sunt obosiţi! Nu trebuie folosit telefonul  sau alte dispozitive mobile în timpul condusului ce conduceţi. Pentru a comunica este indicată folosirea hands-free-ul.

Recomandări pentru pietoni

Şi pietonilor le este recomandat să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic – vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum.

Vezi şi https://republikanews.ro/transport-agabaritic-pe-valea…/

Vezi şi https://republikanews.ro/urmeaza-ore-critice-pentru-aprope-intreaga-tara

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here