logo
RNTV Live

Animalele din cadrul expoziției de la Comarnic, verificate de polițiști. Ce obligații au proprietarii

politia animalelor cal
Oana Stoica

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Prahova au desfășurat o acțiune în orașul Comarnic, pe linia protecției animalelor.

Astfel, în cadrul unei expoziții de animale ce a avut loc pe raza orașului Comarnic, polițiștii au verificat condițiile de deținere, întreținere, hrană, apă și spațiu de mișcare pentru aproximativ 17 exemplare canine, 50 de cabaline și 20 de ovine.

Totodată, au fost verificate carnetele pentru exemplarele canine ( vaccinarea antirabică, sterilizarea, deparazitarea internă și deparazitarea externă).

De asemenea, s-a avut în vedere prevenirea și combaterea deținerii sau transportului de animale neidentificate și neînregistrate, fără documente sanitar veterinare, dar și prevenirea și combaterea comercializării ilegale de animale.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au atras atenția asupra obligației deținătorilor și proprietarilor de animale de a nu le lăsa nesupravegheate sau în libertate, pe drumurile publice sau pe terenurile agricole, acestea putând prezenta pericol pentru persoane sau bunuri, caz în care vor fi aplicate măsuri contravenționale sau penale, după caz.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor