Atelier de programare pentru copii pe 8 decembrie împreună cu BotsBrave!

Screenshot_20231206_115645_Instagram
Constantin Corina

Echipa de robotică a Colegiul Național ,,Mihai Viteazul” realizează în parteneriat cu Biblioteca Județeană Nicolae Iorga pe data 8 decembrie, un atelier interactiv de programare pentru cei mici. Aceștia se vor bucura de jocuri de introducere în limbajul de programare Java de pe site-ul Hour of Code cu ajutorul liceenilor.

“Hour of Code” este o inițiativă globală care încurajează oamenii de toate vârstele să descopere lumea fascinantă a programării. Organizată de Code.org, această campanie îndeamnă participanții să dedice cel puțin o oră pentru a explora și experimenta cu conceptele de programare, fără a ține cont de nivelul lor de experiență.

Scopul principal al “Hour of Code” este să democratizeze accesul la educația în informatică, făcând-o distractivă și accesibilă pentru toată lumea, contribuind astfel la formarea unei societăți digitale mai bine pregătite.

Java este un limbaj de programare popular și versatil, recunoscut pentru portabilitate și securitate. Creat pentru a fi platformă independentă, Java este folosit extensiv în dezvoltarea de aplicații enterprise, aplicații mobile (Android) și aplicații web. Sintaxa sa familiară și utilizarea mașinii virtuale Java (JVM) fac programarea accesibilă și flexibilă, ceea ce a contribuit la larga sa adoptare în comunitatea dezvoltatorilor de software.

Evenimentul va avea loc pe data de 8 decembrie intre orele 15:00-16:00 și se va desfasura la Bibioteca Judeteana “Nicolae Iorga”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor