logo
RNTV Live

Angajatorii prahoveni, certați cu legea. Inspectorii ITM au intrat pe fir

recomandari pe timp de caniculă
rnews

Inspectorii ITM au efectuat mai multe controale pe parcursul lunii august, în urma cărora au aplicat amenzi imense.

Cele mai multe amenzi s-au înregistrat în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă. Inspectorii ITM Prahova au aplicat sancțiuni în valoare totală de 158.500 lei.

Amenzi si pentru munca “la negru”

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 165 controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 118.500 lei. Totodată, inspectorii de muncă au identificat 55 de persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru munca nedeclarată, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de 100.000 de lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 99 de controale şi 78 de angajatori au fost sancţionaţi contravenţional. S-au aplicat amenzi în valoare de 40.000 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 14 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv accidente de muncă sau accidente în afara muncii.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor