Angajatorii prahoveni, certați cu legea. Inspectorii ITM au intrat pe fir

salariul de bază minim De la 1 ianuarie 2018 salariul minim brut va creşte/ sursă google image

Inspectorii ITM au efectuat mai multe controale pe parcursul lunii august, în urma cărora au aplicat amenzi imense.

Cele mai multe amenzi s-au înregistrat în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă. Inspectorii ITM Prahova au aplicat sancțiuni în valoare totală de 158.500 lei.

Amenzi si pentru munca “la negru”

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 165 controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 118.500 lei. Totodată, inspectorii de muncă au identificat 55 de persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru munca nedeclarată, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de 100.000 de lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 99 de controale şi 78 de angajatori au fost sancţionaţi contravenţional. S-au aplicat amenzi în valoare de 40.000 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 14 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv accidente de muncă sau accidente în afara muncii.

sponsor

1 COMENTARIU

  1. Au fost cumva si la Securytas Team pe Ghe . Grigore Cantacuzino ?
    Firma asta de paza e plina de ilegaliati . Nu mai are agenti de interventie ; intervin la alrmele beneficiarilor cu doua autoturisme in tot Plpoestiul si in localitatile invecinate . Ajung in cel mai bun caz dupa 30 de minute de la alarma . Echipele de ,,interventie rapida ,, sunt alcatuite dintr-o singura persoana . Firma plateste foarte prost angajatii . Ii fura la orele lucrate ( inclusiv la cele de noapte si de la sfarsitul saptamanii ). ,,Sprijinul ,,pe care il are raducanu nicusor ( administratorul firmei si consilier judetean al pnl { vezi declaratie de avere din 2016 http://cjph.ro/upload/staff/avere/1362.pdf } ) la Inspectoratul Judetean de Politie si la primaria Ploiesti nu o sa mai tina mult timp . Beneficiarii sunt mintiti in legatura cu sistemele electronice antiefractie montate de firma asta ; in plus sunt foarte scumpi si la instalarea sistemelor si la abonamentul lunar pentru ,, interventie rapida ,, . Individul care incaseaza facturile firmei de la clienti ( o matahala tatuata ) vorbeste urat si cu clientii si cu salariatii firmei . Securytas Team e o firma cu care sigur nu trebuie sa ai contracte .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here