logo
RNTV Live

Grup infracțional organizat, destructurat de DIICOT Ploiești. Furt de peste 900.000 euro

perchezitii-record-politia-romana-si-diicot
Erika Stoica

Grup infracțional organizat, destructurat de DIICOT Ploiești. Furt de peste 900.000 euro

Două zile de foc pentru DIICOT Ploiești, Ieri și astăzi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism –Serviciul Teritorial Ploiești au reținut 4 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și tâlhărie calificată.


Concret, în septembrie 2022, cei patru inculpați și doi suspecți s-au constituit într-un grup infracțional organizat având ca scop săvârșirea de infracțiuni de tâlhărie/furturi generatoare de câștiguri materiale însemnate.
Astfel, la data de 24.10.2022, în municipiul Câmpina, membrii grupului infracțional organizat, prin violență, au deposedat două persoane vătămate de suma de aproximativ 920.000 de euro.
Inculpații au desfășurat o activitate de pregătire în scopul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, prin culegerea de informații despre victime, procurarea de echipamente necesare activității infracționale, urmărirea persoanelor vătămate printr-o supraveghere permanentă și luarea unor măsuri care să împiedice identificarea lor.
Grupul infracțional organizat a fost sprijinit de către alți suspecți care au avut rol în supravegherea persoanele vătămate, achiziționarea unor instrumente utilizate în săvârșirea faptei și ascunderea acestora ulterior comiterii infracțiunii de tâlhărie.
În cursul zilei de 04.05.2023, au fost puse în aplicare 47 de mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și în județele Prahova, Ilfov și Dâmbovița, peste 20 de persoane fiind conduse la audieri, la sediul DIICOT Ploiești.

Armament găsit în urma perchezițiilor


Pe parcursul perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate două pistoale cu glonț, elemente de muniție de calibrul 9 și 7,63 mm, sume de bani, zeci de dispozitive electronice (telefoane mobile, tablete, laptopuri), două autoturisme, mai multe arme albe și obiecte tăietoare, diverse documente (contracte de vânzare-cumpărare, chitanțe, acte schimb valutar și transfer monetar).


Astăzi a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.


bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor