Marți au avut loc percheziții la domiciliile unor persoane din județul Sibiu în cadrul unei anchete desfășurate de Parchetul European (EPPO) cu privire la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Universitatea este suspectată de fraudă în legătură cu fondurile Erasmus.

Potrivit informațiilor furnizate de Turnulsfatului.ro, angajații universității, care coordonează Serviciul de Relații Externe, ar fi întocmit contracte fictive cu cetățeni din Asia de Est pentru a obține finanțare în cadrul a două proiecte Erasmus+ Partner Countries.

De asemenea, se pare că studenți, doctoranzi și cadre didactice din Asia au continuat să apară în evidența de plată a două proiecte de mobilitate Erasmus Mundus, chiar dacă contractele lor erau aproape încheiate. Se bănuiește că semnăturile lor au fost falsificate pentru a transfera banii către alte persoane.

Potrivit EPPO, prejudiciul estimat în această afacere se ridică la aproximativ 1 milion de euro. Organismul european subliniază că actuala conducere a Universității Lucian Blaga cooperează în anchetă și că ea a fost cea care a depus plângerea inițială în acest caz.

EPPO este o instituție independentă a Uniunii Europene care se ocupă de investigarea și urmărirea penală a infracțiunilor comise împotriva intereselor financiare ale UE.

Inspectoratul de Poliție Sibiu a confirmat desfășurarea perchezițiilor la domiciliile mai multor persoane și a precizat că acestea au fost efectuate de zeci de polițiști din cadrul IPJ. Cu toate acestea, IPJ a menționat că nu îi revine competența de a furniza informații suplimentare despre acest subiect.

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *