logo
RNTV Live

50.000 de euro, șpagă pentru trafic de influență la ANPC

dna-ploiesti
Dumitrache Catalina

Două persoane care ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 40.000 euro și un procent de 10% (aproximativ 90.000 euro) au fost reținuți. Acestea promiteau omului de afaceri că își vor exercita influența asupra unor factori decidenți din conducerea ANPC.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, a doi inculpați, persoane fizice, fără calități speciale, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

„În perioada noiembrie 2022 – 06 aprilie 2023, cei doi inculpați ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză), suma de 40.000 euro și un procent de 10% (aproximativ 90.000 euro) din părțile sociale pe care acesta din urmă le deținea în cadrul unei societăți comerciale.

În schimbul acestor foloase, cei doi inculpați i-ar fi promis omului de afaceri că își vor exercita influența pe care ar fi lăsat să se înțeleagă că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), pentru ca aceștia să dispună redeschiderea activității societății comerciale respective.

De asemenea, cei doi inculpați i-ar mai fi promis omului de afaceri că vor interveni și pe lângă funcţionarii cu atribuţii de control din cadrul ANPC pentru ca aceștia să nu-şi mai exercite pe viitor atribuţiile legale (de control), în ceea ce privește aceeași societate”, arată DNA, într-un comunicat de presă.

În perioada 11 aprilie – 24 mai 2023, unul dintre inculpați, ar fi pretins de la același om de afaceri suma de 100.000 euro, din care miercuri ar fi primit 50.000 euro, reprezentând o primă tranșă de bani, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Celor doi inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile.

Inculpații urmează să fie prezentați joi Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sursă: Știripesurse

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor