logo
RNTV Live

Amplu exercitiu de simulare a intervenției în caz de seism de 7,2 grade pe scara Richter/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Amplu exercitiu de simulare a intervenției în caz de seism de 7,2 grade pe scara Richter

Un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter s-a produs in Romania. Cea mai afectata localitate din Prahova a fost orasul Ploiesti. Atentie! Sunt datele unui scenariu pe baza carora Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ”serban Cantacuzino” a realizat un amplu exercitiu, care a angrenat zeci de salvatori, pompieri, medici si asistenti. In urma evenimentului s-a simulat un accident feroviar dar si salvarea unor victime dintr-o cladire grav afectata de sesism.

Amplu exercitiu de simulare a intervenției în caz de seism de 7,2 grade pe scara Richter

Joi, ora 12.00. Romania este lovita de un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richer. Autoritatile intra in alerta, localitati intregi sunt devastate de seism. Cea mai grav afectata localitate din judetul Prahova este municipiul Ploiesti. Salvatorii incep interventiile. In gara Ghighiu, din oras, cutremurul a zdruncinat din temelii o cladire, unde au fost surprinse patru victime, iar in apropiere s-a petrecut un accident feroviar.

Starea celor 14 victime surprinse in accident era una grava, iar pentru salvarea lor s-a inceput o cursa contracronometru.

Dupa ce victimele au fost duse pentru ingrijiri la un punct medical avansat autoritatile interveneau sa salveze alte vieti dintr-o cladire puternic afectata de cutremur. Pentru cautarea supravietutorilor a fost adus si un câine de urmarire.

Alte victime au fost coborate de la etajele superioare ale cladirii cu ajutorul unor tiroliane.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor