logo
RNTV Live

CUM SUNT TRATATE ANIMALELE DE LA ZOO BUCOV IN ACEASTA PERIOADA. MASURI SPORITE PENTRU A SUPORTA FRIGUL/VIDEO

Georgescu Cristi

Ninsorile abundente din ultimele zile, dar si temperaturile scazute inregistrate in termometre i-au determinat pe reprezentantii Gradinii Zoologice de la Bucov sa ia masuri sporite. Asa se face ca in custi se asigura un climat crescut de caldura, iar alimentatia a fost si ea modificata. In plus, medicul veterinar face zilnic vizite in tarcurile exemplarelor de animale, in special ale celor exotice.

Iarna, care si-a intrat in drepturi de la sfarsitul saptamanii trecute, si-a facut simtita prezenta si in randul animalelor de la Gradina Zoologica de la Bucov, de langa Ploiesti. Exemplarele, unele dintre ele exotice, si care provin din zone unde sunt mereu temperaturi crescute, resimt mult mai acut schimbarile climatice. Tocmai de aceea administratia parcului a luat cateva masuri suplimentare in aceasta perioada.

Maimutele Pavian, de pilda, exemplare care nu pot fi tinute in permanenta in custi, pentru ca au nevoie de miscare, au parte de un tratament preferential.

Sunt insa si animale pentru care temperatura si zapada din tarcuri reprezinta mediul ambiant perfect, pentru a zburda cat e ziua de lunga.

Jaguarul si tigrii sunt alte exemplare pentru care medicul veterinar face vizite zilnic sa le urmareasca starea de sanatate.

Gradina Zoo de la Bucov se intinde pe o suprafata de 17 hectare , cu un numar total de 500 de exemplare, din aproape 50 de specii. Adaposturile leilor si ursilor, spre exemplu, sunt cele mai mari din tara. Doar unul dintre ele masoara 7500 de mp.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor