logo
RNTV Live

Am putea intra uşor în Cartea Recordurilor! În 27 de ani, România a construit 30 DE MILIMETRI de autostradă pe cap de locuitor. Cât ne-a costat?

autostrada-_4_
Mihai Constantinescu

Am putea intra uşor în Cartea Recordurilor! În 27 de ani, România a construit 30 DE MILIMETRI de autostradă pe cap de locuitor. Acesţi 30 de milimetri sunt foarte valoroşi şi ca preţ. Calculele scot la iveală că fiecare dintre noi a plătit deja aproximativ 750 de lei.

În România s-au construit până acum 570 de kilometri de autostrada. Costurile au fost de aproximativ vreo 14 miliarde de lei, ceea ce înseamna fiecarui cetăţean dintre cei 19 milioane, îi revin 3 centimetri de autostradă. Acest lucru ne clasează în coada clasamentului în Europa.Ne -au întrcut până şi vecinii bulgari şi unguri. Unei cetăţean din Bulgaria îi revin  8,5 centimetri de autostradă, iar ungurilor le revin  câte 18 centimetri de autostradă pe cap de locuitor. La polul opus sunt Spania, Germania si Franta cu 15.000, 13.300, respectiv 11.600 de kilometri de autostrada.

citeste mai multe aici http://www.cars.ro/auto/de-ce-romania-nu-are-autostrazi-12616.html

sursa foto libertatea

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor