logo
RNTV Live

”Zilele Mondiale fără Telefonul Mobil”

FOTO/O româncă din Spania, la un pas să demaşte o falsă măicuţă din Prahova. Povestea unei afaceri prospere,bazată pe naivitate/ sursă CZD.ro
Pantazi Bianca

Sărbătoarea are ca scop stoparea impactului tehnologiei asupra vieții cotidiene și asupra mediului înconjurător, dar mai ales dependenței omului față de telefonul mobil.

La inițiativa scriitorului francez Philip Marso, autorul primului roman scris sub formă de SMS, sărbătoarea ” Zilele Mondiale fără Telefonul Mobil” a fost prima dată marcată la data de 6 februarie 2001. Din 2004, campania a fost extinsă pe perioada a trei zile: 6,7 și 8 februarie.

NationalToday transmite că manifestările au scopul de a atrage atenția utilizatorilor asupra impactului în viața cotidiană pe care tehnologia o are și asupra dependenței de smartphone-uri și telefoane mobile.

Un număr de 4,5 miliarde de smartphone-uri au generat, în 2022, 146 de milioane de tone de CO2 sau emisi echivalente, potrivit unui articol publicat la începutul anului 2022 de către publicația Forbes.

Cu un impact major asupra economiei mondiale, vieții cotidiene, dar și asupra mediului înconjurător, cele mai mari companii producătoare de telefoane mobile sunt Apple, Huawei și Samsung.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (14) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Puteţi rezista trei zile fără telefon mobil? O campanie mondială atrage atenţia asupra dependenţei de tehnologie (mediafax.ro)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor