Alunecări de teren în Prahova. Pagube majore/ FOTO

omv

Alunecări de teren în Prahova! Din cauza precipitațiilor abundete și a fenomenului de îngheț-dezgheț, pământul a luat-o la vale în mai multe zone în comunele Lapoș, Salcia, Iordăcheanu și Gornet-Cricov. Astfel, au fost înregistrate o serie de pagube la infrastructura rutieră, fiind puse în pericol și unele gospodării.

Prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, a verificat pe parcursul zilei de marți, 6 aprilie, situația generată de alunecările de teren

Potrivit reprezentanţilor Prefectuii Prahova, în comuna Lapoș, DJ 235 a fost cel mai afectat de materialele căzute de pe versantul dealului din zona zidului de sprijin, dar și de o surpare pe o lungime de aproximativ 30 metri și o lățime de aproape 3 metri. Din această cauză, circulația se desfășoară aici doar pe jumătate de bandă.

Și DJ 234 dintre Sângeru și Salcia a fost avariat din cauze similare. Nu mai paote fi tranzitat, momentan, de niciun mijloc de transport, iar localnicii din Salcia nu mai au nicio cale de acces directă spre județul Buzău, cu care se învecinează.

Pagube importante la Iordăcheanu

La Iordăcheanu, într-una dintre zonele afectate de alunecări, o gospodărie este în pericol fiind situată la mai puțin de doi metri de locul surpării. Alunecările au afectat și alte două drumuri comunale din U.A.T-ul amintit. Situații similare sunt și în comuna Gornet-Cricov. ☑️

De la constatarea pagubelor și până în prezent, în unele zone afectate au fost deja demarate lucrări pentru stoparea surpărilor și pregătirea reabilitării drumurilor distruse. De asemenea, prefectul Cristian Ionescu le-a solicitat autorităților locale să monitorizeze permanent acele familii care-și au gospodăriile în vecinătatea locurilor afectate pentru a fi lua măsuri de urgență dacă situația o va impune.

Vezi şi https://republikanews.ro/catelul-de-la-rutiera-a-blocat…/

Vezi şi https://republikanews.ro/conditii-de-iarna/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here