logo
RNTV Live

Grup de lucru la nivelul Spitalului Județean de Urgență Ploiești Măsuri imediate

sursa foto Prahova Business
Mihai Constantinescu

Grup de lucru la nivelul Spitalului Județean de Urgență Ploiești Măsuri imediate

 

Ca urmare a actualizării definiției de caz pentru infecția cu noul coronavirus (COVID-19), cât și a evoluției numărului de cazuri de infecții respiratorii, inclusiv gripă, s-a constituit un grup de lucru la nivelul Spitalului Județean de Urgență Ploiești pentru stabilirea unui set de măsuri ce trebuie aplicate imediat.


Măsuri instituite pentru pacienți, aparținători și personal medical:


– Sistarea vizitelor pentru toate secțiile spitalului;
– Efectuarea consultațiilor, inclusiv a controalelor, exclusiv în cabinetele din ambulatoriu;
– Respectarea programului stabilit la nivelul spitalului pentru acordarea relațiilor despre pacienții internați. Astfel, nu se va permite accesul aparținătorilor în secție (programul stabilit este 08.30-09.30 pentru secțiile chirurgicale și 12.00-13.00 pentru ATI și secțiile medicale),
– Efectuarea triajului epidemiologic pentru personalul medico-sanitar și auxiliar, precum și autodeclararea de către personalul medico-sanitar și auxiliar privind revenirea dintr-o zonă cu transmitere comunitară extinsă pentru COVID-19.

Totodată, au fost verificate stocurile de dezinfectanți și de materiale de curățenie, precum și cele de echipamente de protecție pentru personalul spitalului, pentru pacienți și aparținători.

Chiar dacă spitalul dispune de un număr mare de măști de unică folosință, măști cu supapă, combinezoane, halate de unică folosință, ochelari de protecție, mănuși de examinare de unică folosință, botoși de unică folosință, a fost luată măsura demarării în regim de urgență a procedurilor pentru completarea acestora cu necesarul pentru alte șase luni.

O măsură similară a fost luată și pentru completarea stocurilor pentru dezinfectanți și materiale de curățenie.

Cetățenii sunt rugați să se informeze de pe site-urile oficiale ale instituțiilor abilitate cum este cel al Institutului Național de Sănătate Publică http://www.cnscbt.ro/index.php/informatii-pentru-populatie?, dar și cel al Ministerului Sănătății http://www.ms.ro/…/masuri-suplimentare-pentru-limitarea-si-….

Menținerea regulilor de igienă, în principal spălarea și dezinfectarea mâinilor, și restrângerea participării la evenimentele care implică mase mari de oameni sunt principalele măsuri în cazul prevenirii îmbolnăririi cu noul coronavirus.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/anunt-importantza-de-la-itm-prahova-in-curand-incept-verificarile-pe-santiere/?fbclid=IwAR0JvvGTZ2DCggxlj1eeOdATMIODUfM8_I9LrKL6T8eidrTTW4wZehuKPCI

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

comunicat de presă CJ Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor