logo
RNTV Live

Sancțiuni contravenționale și măsuri stricte la Băicoi

Daniel

Primăria orașului Băicoi continuă acțiunile de prevenire a răspândirii COVID 19

Mai multe persoane se află în acest moment în autoizolare, iar autoritățile îi monitorizează constant pentru a respecta aceste măsuri. Totodată, 5 sanctiuni contravenționale au fost aplicate pentru mai multe persoane care nu au respectat prevedirile Ordonanței Militare nr. 3.

Chiar în această dimineată, edilul orașului, Marius Constantin a oferit pe pagina de facebook mai multe detalii despre măsurile luate în această perioada la nivelul orașului.

Azi 30.03.2020 se afla in autoizolare 140 de persoane si s au aplicat 5 sanctiuni contraventionale pe Ordonanta Militara nr. 3.
In orasul Baicoi nu este niciun caz confirmat cu Coronavirus, persoanele aflate in autoizolare sunt sosite din strainatate.
De azi va intra in vigoare Ordonanta Militara nr. 4,privind masuri de prevenire a raspandirii Covid 19.
Ordonanta Militara permite circulatia persoanelor care au implinit varsta de 65 de ani, in exteriorul locuintei/gospodariei, si in afara intervalului 11-13 daca aceasta se face pentru rezolvarea problemelor de natura medicala, precum tratamentele oncologice, dializa, folosind mijloacele proprii de deplasare sau ale familiei. Pentru aceasta deplasare se va prezenta o declaratie pe proprie raspundere, completata in prealabil, care trebuie sa cuprinda numele si prenumele, data nasterii, adresa locuintei, motivul si locul deplasarii, data si semnatura.
Circulatia persoanelor care au implinit varsta de 65 de ani, in afara locuintei/gospodariei, este permisa si in intervalul orar 20-21 daca aceasta se face pentru a asigura nevoile animalelor de companie, doar in proximitatea locuintei/gospodariei. Declaratia pentru acest interval orar nu este necesara, atunci cand deplasarea se face in acest scop.
Operatorii economici care comercializeaza alimente si produse de stricta necesitate, isi vor organiza programul de lucru pentru a facilita si a asigura, cu prioritate, accesul persoanelor de peste 65 de ani in intervalul orar 11-13,limitand,in acest interval, accesul persoanelor din alte categorii de varsta.
Persoanele care nu respecta conditiile izolarii la domiciliu si sunt identificate in afara spatiului de izolare, vor fi sanctionate contraventional si vor fi obligate sa intre in carantina 14 zile suportand cheltuielile efectuate cu carantinarea lor.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor