Alertă în Prahova! Şapte noi focare de pestă porcină africană.

focare sursă foto Olt Alert

Centrul local de combatere a bolilor Prahova,  reunit în ședință de urgenţă din cauya pestei porcine

Alertă în Prahova! Şapte noi focare de pestă porcină africană.

Pesta porcină face ravagii În Prahova. Potrivit reprezentanţilor prefecturii Prahova au fost depistate noi cazuri  de pestă în judeţ. Drept urmare, astăzi Centrul local de combatere a bolilor Prahova s-a reunit în şedinţă pentru a aproba șapte planuri de măsuri privind combatarea unor focare d

Cele șapte noi focare sunt confirmate în următoarele localități: Puchenii Mari, sat Puchenii Moșneni, Gherghița, sat Ungureni, Cocorăștii Colț, sat Cocorăștii Grind, Târgșorul Vechi, sat Târgșorul Vechi, Olari, sat Olari, Balta Doamnei, sat Lacul Turcului și un porc mistreț pe fondul de vânătoare 11 Gherghița în comuna Poienarii Burchi.

Aplicarea planului de măsuri se va face și în exploatațiile nonprofesionale în care apar focare secundare de pestă porcină africană, cu informarea CLCB Prahova.

Până în acest moment, în județul Prahova au fost confirmate 32 de focare de pestă porcină africană la porci domestici și încă 7 focare la porci mistreți, pe fonduri de vânătoare, potrivit sursei citate.

Mai multe detalii privind zona de protecție, respectiv zona de securitate aferente acestor noi focare puteți afla consultând următorul link: https://ph.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/

Cetățenii care cresc suine în gospodărie sau în ferme sunt rugaţi să anunțe medicul veterinar din localitate îndată ce constată că animalele sunt apatice, nu mai mănâncă, beau multă apă, au febră mare, au scaune diareice și zac.

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here