logo
RNTV Live

Afacere de mii de euro din exportul fructelor de pădure/ VIDEO

catina 2
Oana Stoica

Profit din comorile pădurii

Fructele de pădure aduc profit Direcției Silvice Prahova. 150 de tone de fructe de pădure sunt pregătite să ajungă în Austria și Germania.
Și asta pentru că străinii ne apreciază produsele ecologice. Din bobițele portocalii, nemții vor face creme, săpun, siropuri și vitamine.
O parte dintre produse va ajunge ulterior și în magazinele din România. Până să ajungă la destinație, fructele sunt păstrate în frigidere, unde temperatura atinge și minus 22 de grade celsius.
https://www.youtube.com/watch?v=cxLR74bCFMA
 

Fructele se vând cu aproape 1900 de euro tona

Fructele culese cu trudă de pe dealuri sau din păduri sunt luate la mână boabă cu boabă, pentru că nemtii vor marfa de calitate.
tina este cumpărată de la culegători cu 5 lei kilogramul și ajunge în depozitele Direcției Silvice Prahova.
La export, însa, cătina este vândută cu peste 1850 de euro tona.

Cătina – fruct miraculos

 
Cătina este căutată cu precădere pentru conținutul de vitamina C, care este de zece ori mai mare decât cel al citricelor.
Datorită conţinutului bogat în vitamine şi minerale, cătina este considerată o polivitamină naturală. Persoanele aflate în convalescenţă sau care suferă de anemii, copiii peste şapte ani sau adulții care doresc să-şi întărească organismul pot face o cură cu fructe proaspete sau cu suc de cătină, timp de o lună. 
bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor