logo
RNTV Live

Adio, dube în parcările blocurilor din Ploiești!

Mihai Constantinescu

Adio, dube în parcările blocurilor din Ploiești! Autorităţile locale pregătesc o modificare a regulamentului aprobat în iulie 2021 prin care erau interzise autoutilitarele în parcările condominiale din Ploieşti. Dupa ce in prima faza nu s-a  reusit aplicarea acestui regulament, acum se incearca gasirea unor solutii clare. Sunt vizați cei care veneau cu masinile de serviciu acasa.

Adio, dube în parcările blocurilor din Ploiești!

Conform noii propuneri, care urmează să intre în dezbaterea Consiliului Local, interdicţia se va menţine doar seara şi noaptea. Totodată au fost extinse şi zonele unde aceste vehicule vor putea fi staţionate.

În urmă cu aproximativ un an, forul legislativ a aprobat un regulament prin care a fost interzisă lăsarea autoutilitarelor, încadrate în categoriile N1, N2 sau N3, şi a remorcilor în parcările din zonele de blocuri sau case din Ploieşti. Măsura s-a luat pentru eliberarea unor locuri care erau ocupate de dube sau remorci. Acum, autorităţile pregătesc un nou proiect de hotărâre. Acesta urmează să impună condiţii puțin mai permisive pentru proprietarii de autoutilitare.

Astfel, conform proiectului publicat pe site-ul municipalităţii, la secţiunea “Transparenţă decizională”, interdicţia urmează să se menţină doar în intervalul orar 20.00 – 6.00 Acest licru înseamnă că proprietarii acestor vehicule vor avea voie să folosească parcările condominiale între orele 6.00 şi 20.00. În schimb, cei care le lasă acolo şi după ora 20.00 riscă amenzi contravenţionale. Acestea sunt cuprinse între 580 şi 725 de lei, conform proiectului de hotărâre pus în dezbatere.

Conform aceluiaşi document, interdicţia se va aplica pentru toate vehiculele din categoriaile M, dedicate transportului de persoane, N, dedicate transportului de marfă, şi O, remorci, inclusiv pentru autorulote, autovehicule funerare şi ambulanţe.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor