logo
RNTV Live

Finalizarea expertizei tehnice pentru modernizarea sistemului de colectare și epurare a apelor uzate se lasă așteptată/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Finalizarea expertizei tehnice pentru modernizarea sistemului de colectare și epurare a apelor uzate se lasă așteptată

Autoritățile ploieștene încă așteaptă să fie finalizată expertiza tehnică pentru modernizarea sistemului de colectare și epurare a apelor uzate. O comisie stabilită la nivelul municipalității a verificat documentele furnizate de societatea care a efectuat expertiza, însă a constatat că documentația nu este completă.

Finalizarea expertizei tehnice pentru modernizarea sistemului de colectare și epurare a apelor uzate se lasă așteptată

Mult așteptata expertizarea tehnică a noii stații  a fost finalizată. Cu toate acestea,  autoritățile ploieștene nu cunosc nici în prezent ce fonduri ar trebuie să aloce pentru ca acest obiectiv de investiții de o importanță majoră să fie finalizat. Asta pentru că , potrivit directorului RASP Ploiești, Zoia Staicu, o comisie stabilită la nivelul municipalității a verificat documentele furnizate de societatea care a efectuat expertiza, însă a constatat că documentația nu este completă.

Stația de epurare care ar fi trebuit să preia apele uzate din Ploiești încă din anul 2015 se află chiar în apropierea stației de epurare vechi, care nu mai are capacitatea de a prelua apele reziduale provenite dintr-un oraș în care rețeaua de canalizare s-a extins sistematic de la mijlocul secolului trecut încoace.

Teoretic, acest obiectiv de investiții ar trebui pus în funcțiune până în anul 2023, în caz contrar Primăria Ploiești ar intra în procedura de infrigement, care ar duce la amenzi uriașe.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor