logo
RNTV Live

Acțiuni pentru a marca Ziua Internațională pentru Nonviolenţă în Şcoală

Ziua Internațională pentru Nonviolenţă în Şcoală
Erika Stoica

Acțiuni pentru a marca Ziua Internațională pentru Nonviolenţă în Şcoală.

Ziua de 30 ianuarie a fost aleasă pentru a celebra ,,Ziua Internațională pentru Nonviolenţă în Şcoală”.

Ieri a fost ziua de promovare a  armoniei, a păcii, a respectului, toleranţei, solidarității, dialogului și respectării drepturilor omului, valori umane care contribuie la buna înţelegere şi convieţuire, dar și o zi prin intermediul căreia putem atrage mai mult atenția asupra violenței din mediul școlar, fenomen sensibil cu o evoluție îngrijorătoare.

Deşi mesajul are un caracter permanent, pentru marcarea acestei zile, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au derulat o serie de acțiuni destinate creșterii siguranței în unitățile de învățământ din întreg județul.

La nivelul instituției, consolidarea climatului de siguranţă în mediul şcolar reprezintă o prioritate,  fiind necesare eforturi conjugate din partea instituţiilor responsabile şi o abordare unitară a problematicii, astfel încât procesul instructiv-educativ să se desfăşoare într-un mediu sigur pentru elevi şi cadre didactice.

În acest context, sub sloganul ,,Ia ATITUDINE, spune STOP VIOLENȚEI!”, polițiștii prahoveni de pe raza întregului județ, sub coordonarea polițiștilor Biroului Siguranță Școlară au fost prezenți, ieri, în mai multe unități de învățământ, atât în mediul urban, cât și rural, unde au desfăşurat activităţi educativ-preventive, punctuale, adresate elevilor din toate nivelurile de învățământ preuniversitar.

Activitățile au vizat, în principal, conștientizarea elevilor asupra consecințelor negative ale violenței fizice, dar și a celei psihologice-bullying.

Astfel, celor 3.400 de elevi le-a fost explicată noţiunea de violenţă în şcoală, formele de manifestare ale acesteia, fiindu-le prezentate modalități de rezolvare a conflictelor printr-o comunicare nonviolentă, dar și aspecte referitoare la legislația în domeniu.

Polițiștii le-au oferit acestora sfaturi pentru prevenirea victimizării și i-au îndemnat să ia atitudine în cazul în care iau act de existența unor fapte de violență.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor