Clubul sportiv universitar Știința Politehnica București se distinge ca o entitate dedicată formării și dezvoltării performanței sportive

Captură ecran (193)
Constantin Corina

Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București a conceput un program special pentru sprijinirea sportivilor de performanță, oferindu-le acces la educație de înaltă calitate și pregătindu-i să devină lideri în orice domeniu își propun

Din 2019, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București a integrat în familia sa clubul Știința, o entitate polisportivă cu o lungă tradiție în excelența sportivă. Acest parteneriat aduce împreună pasiunea pentru performanța sportivă și valorile construite în peste două secole de excelență în educație, cercetare, știință și sport, creând astfel o conexiune unică și inspirațională.

Clubul Știința se afirmă ca o adevărată școală de formare, având ca obiectiv nu doar dezvoltarea performanței sportive, ci și educația tinerilor elevi și studenți în spiritul sănătos al disciplinei, perseverenței și fair-play-ului. Această inițiativă are la bază o istorie bogată și o viziune îndrăzneață pentru viitor.

Performanța sportivă reprezintă un element central în activitatea CSU Știința Politehnica București, iar rezultatele obținute de sportivii săi în diverse competiții demonstrează angajamentul și spiritul de învingător al clubului. Secțiile de handbal feminin, baschet, baschet 3×3 și volei au reușit să evolueze constant către primul eșalon, depășind obstacolele dintr-o competiție acerbă cu cluburi de dimensiuni și resurse superioare.

Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București și clubul Știința au dezvoltat împreună un program special pentru susținerea sportivilor de performanță. Asemenea universităților din Statele Unite și din vestul Europei, acest program are ca scop transformarea studenților ambițioși în sportivi cu performanțe și viceversa, pregătindu-i pentru a deveni lideri în diverse domenii.

Un aspect distinctiv al acestui parteneriat este facilitarea accesului sportivilor de performanță la toate facultățile din cadrul Politehnica București, fără a fi nevoie de examene de admitere.

Aceasta reflectă angajamentul comun pentru a oferi educație de top și pentru a pregăti sportivii pentru o carieră pe termen lung.

Eforturile universității și ale clubului se extind și către susținerea performanțelor academice ale sportivilor. A fost implementat un program special de burse de studiu pentru cei cu rezultate deosebite în domeniul sportiv, creând astfel un mecanism dual de încurajare a excelenței atât în ceea ce privește studiile, cât și performanța sportivă.

Publicul larg este invitat să participe la competiții, contribuind la formarea unei comunități sportive frumoase și necesare.

Studenți, elevi, părinți, pasionați de sport și de educație sunt încurajați să se implice și să celebreze frumusețea sportului la meciurile deschise, iar detalii despre program pot fi găsite pe www.stiintabucuresti.ro sau pe canalele de social media ale clubului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor