Prahova va avea în curând un spital modular cu echipament medical de ultimă generaţie

Prahova va avea în curănd un nou spital modular și echipamente medicale în valoare de 3 milioane de Euro, din fonduri europene nerambursabile, pentrucetăţeni.

Consiliul Județean Prahova a depus ieri, 1 decembrie 2020, un proiect pe fonduri europene nerambursabile în valoare de aproximativ 3 milioane de Euro care vizează amplasarea, în incinta Secției Pneumologie a Spitalului județean de Urgență Ploiești, a unui număr de 55 de containere modulare. Acestea vor avea 32 paturi și vor fi dotate cu echipamente necesare desfășurării actului medical (paturi triaj, paturi ATI, ventilator mobil, ventilator invaziv, injectomat, monitor pacienți, stație monitorizare, EKG, Holter TA, defibrilator, pulsometru etc).

dministrația publică județeană a aplicat pentru finanţarea nerambursabilă a spitalului modular și a echipamentelor aferente în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19. După semnarea contractului de finanțare, proiectul se va implementa în 6 luni, perioadă care include și punerea în funcțiune a echipamentelor.

Vezi şi https://republikanews.ro/accident-rutier-mortal-in…/

Vezi şi https://republikanews.ro/ploiestiul-luminat-de-eroii-din…/

Pentru mai multe tiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

solicitare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here