logo
RNTV Live

A început Evaluarea Națională. Reguli în sala de examinare

sursă foto realitatea.net
Mihai Constantinescu

A început Evaluarea Națională. Reguli în sala de examinare.

Emoții pentru absolveții de clasa a VIII-a. Astăzi a început Evaluarea Națională, cu proba la limba și literatura română.

Urmează ca joi și vineri să fie susținute și proba la matematică și apoi la limba maternă, acolo unde este cazul.

În sălile de examinare, elevii nu pot intra cu telefoane, manuale sau orice alt material după care s-ar putea inspira pentru rezolvarea probei. Nici cu ghiozdane sau poșete nu pot intra în sală.

Potrivit Ministerului Educației, elevii pot intra în sălile de examinare de la ora 8:00 până la ora 8:30. Examenul va începe la ora 9:00. Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute și se calculează după completarea casetei de identificare.

Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a Evaluării Naționale, în baza prevederilor Procedurii speciale pentru asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare, notează dig.24.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor