logo
RNTV Live

Rafinăria Petrotel – Lukoil a cumpărat stații de monitorizare a calității aerului

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Oana Stoica

Rafinăria Petrotel – Lukoil a cumpărat stații de monitorizare a calității aerului.

Singura rafinărie care s-a conformat solicitărilor venite din partea Ministerului Mediului, în ceea ce privește luarea de măsuri pentru reducerea poluarii, dar și pentru monitorizarea calității aerului, este rafinăria Petrotel – Lukoil.

Conform protocolului încheiat cu ministerul, reprezentanții rafinăriei au achiziționat 3 stații  de monitorizare a calității aerului, două dintre ele fiind deja montate în zona de est a orașului Ploiești, una in zona străzii Apelor și una la Moara Nouă.

Cel de-al treilea echipament funcționează pe platforma rafinăriei și se așteaptă avizele pentru conectarea la energie electrica si mutarea în parcul de la Obor.

 

Cele trei statii monitorizeaza urmatorii parametri de calitate ai aerului:

  • pulberi;
  • dioxid de sulf;
  • hidrogen sulfurat;
  • benzen, toluen, xileni.
  • Analizorul CROMATOTEC pentru BTX.
  • Analizorul Serinus pentru dioxid de sulf si hidrogen sulfurat.
  • Analizorul de pulberi.

    Datele inregistrate de aceste echipamente sunt raportate zilnic catre Agentia pentru Protectia Mediului Prahova.

    De asemenea, sunt initiate discutii pentru punerea la dispozitie de catre primaria Ploiești a unei pagini web in care acestea sa fie vizibile in timp real de catre locuitorii orasului.

    Pentru detectarea si eliminarea eventualelor scapari de compusi organici volatili la echipamentele tehnologice, rafinaria Petrotel Lukoil a achizitionat o camera de termoviziune si a initiat un program sistematic de verificare a instalatiilor.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor