Sursa foto: ATP Tour

Tragerea la sorți de la Paris a stabilit că cele trei jucătoare române, Irina Begu, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan, vor avea parte de adversare puternice în prima rundă a turneului de Grand Slam pe zgură, care va începe duminică.

Irina Begu (32 de ani, locul 27 WTA), cap de serie numărul 27, se va confrunta cu maghiara Anna Bondar (25 de ani, locul 103 WTA), un duel în premieră pentru cele două.

Sorana Cîrstea (33 de ani, locul 31 WTA), cap de serie numărul 30, va juca împotriva italiencei Jasmine Paolini (27 de ani, locul 52 WTA), care a învins-o în 2021, cu 6-4, 4-6, 6-1, în sferturile de finală ale turneului de la Portoroz.

Ana Bogdan (30 de ani, locul 60 WTA) se va întâlni cu jucătoarea americană Caty McNally (21 de ani), care are un loc mai bun în clasamentul mondial (locul 54 WTA). Cele două nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul profesionist.

Patricia Țig, care era pe lista de participare, beneficiind de un clasament protejat datorită unei accidentări, nu a fost inclusă în tragerea la sorți.

Liderul mondial și campioana en-titre, poloneza Iga Swiatek, va debuta la Paris împotriva jucătoarei spaniole Cristina Bucșa, născută la Chișinău, în timp ce Arina Sabalenka din Belarus, numărul doi mondial, se va confrunta în primul tur cu ucraineanca Marta Kostiuk.

Jucătoarea canadiană de origine română, Bianca Andreescu, va avea o adversară dificilă în prima rundă, belarusa Victoria Azarenka, clasată pe locul 18 în lista capilor de serie.

Sursa: g4medis.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *