Cristian Felea - editorialist

„Și ești încredințat că tu ești călăuză orbilor, lumină celor ce sunt în întuneric,/ Povățuitor celor fără de minte, învățător celor nevârstnici, având în lege dreptarul cunoștinței și al adevărului,/ Deci tu, cel care înveți pe altul, pe tine însuți nu te înveți?”

Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel (2.19-21)

După ce Vladimir Putin și-a recitat litaniile în discursurile sale către popor și lume, motivându-și agresiunea militară sălbatică pe care a declanșat-o asupra poporului ucrainean (în legătură cu care insistă că-i este frate), cred că a devenit evident pentru toată lumea că doctrina „iliberalismului” expusă de Viktor Orban, și care stă la baza curentului „suveranist” pe cale să se nască în Uniunea Europeană, nu este decât un puișor ceva mai periat al revizionismului putinist.

Să ne aducem aminte: în ultimele zile ale lunii ianuarie ac., cei mai importanți 13 lideri suveraniști ai extremei drepte și conservatorilor s-au reunit la Madrid pentru runda a doua de discuții privind formarea unui grup comun în Parlamentul European.

Această reuniune, organizată de partidul spaniol „Vox”, i-a urmat celei de la Varșovia, de la începutul lunii decembrie. Din România a participat PNȚ-CD (Aurelian Pavelescu), în timp ce George Simion, copreședintele AUR, a stat o vreme prin holuri și pe la uși, până când firma de securitate l-a invitat să părăsească zona de conferință.

Sursa: tomisnews.ro/video-summit-madrid

Și dacă am ajuns în acest punct, trebuie aduse câteva clarificări importante, pentru a înțelege cât mai corect cât de coroziv și, prin urmare periculos, este orbanismul și înțelegerile pe care – între patru ochi – este clar că le-au făcut Vladimir Putin și Viktor Orban, inclusiv în cursul ultimei vizite a premierului maghiar de la Moscova, cu puține zile înainte ca de la Kremlin să fie dat ordinul de invadare a statului suveran Ucraina.

Polonia, care are la guvernare tot un partid suveranist – „Lege și Justiție” – s-a implicat total în ajutorarea poporului ucrainean de la începutul războiului, găzduind refugiați, livrând provizii, combustibil, armament și muniție Ucrainei și permițând tranzitarea țării de convoaiele cu ajutoare de toate tipurile, livrate de alte state europene și membre NATO.

Guvernul lui Viktor Orban a făcut declarații, în special prin vocea ministrului de externe FIDESZ, Peter Szijjarto, și a acționat exact pe dos, făcându-le greutăți la graniță refugiaților ucraineni, sub diverse pretexte, și refuzând nu doar ajutorarea militară directă a efortului de apărare al armatei din Ucraina, dar și tranzitarea teritoriului său de convoaiele de ajutoare furnizate de alte țări europene.

Suveranismul nu este un curent străin de partidele politice importante din România; să nu ne lăsăm păcăliți de faptul că la Madrid a participat PNȚ-CD-ul lui Pavelescu (poate vă aduceți aminte că s-a asociat cu PSD încă de pe vremea lui Liviu Dragnea și ai lui, mulți aflați încă în cercul deciziei) sau că AUR nu a fost primit la conferință. Adevăratul aliat (neafișat) al suveraniștilor europeni din România este de fapt, și nu de acum, PSD.

Sursa: http://www.clr.ro/…/2021/09/Aviz_0743_2021.pdf

Patru deputați PSD – Dumitru Coarnă, Daniel Ghiță, Radu Tuhuț și Daniel Tudorache – au semnat o inițiativă legislativă pe care au denumit-o „Legea suveranității”:

„În temeiul prevederilor articolului 74 aliniatul 4 din Constituția României și ale articolului 91 aliniatul 1 din Regulamentul Camerei Deputaților vă înaintăm spre dezbatere și adoptare proiectul de lege – Legea Suveranității – Legea pentru protejarea interesului superior și suveran al poporului și al cetățeanului român.”

Proiectul de lege menționat a fost semnat, printre alții, și de co-președintele AUR, George Simion, sau de Diana Șoșoacă.

Nu cred că este o surpriză dacă mai spun că proiectul de lege a primit aviz favorabil de la Consiliul Legislativ, al cărui președinte a ajuns Florin „Altă Întrebare” Iordache, omul de încredere al lui Liviu Dragnea, din vremea în care PSD era orbanist declarat, și nu „sub acoperire”, așa cum preferă Marcel Ciolacu.

Pentru cei nedumeriți, care nu ar vedea nimic rău într-o astfel de lege, trebuie spus de la bun început că prevederile proiectului vor să „protejeze” de fapt România și pe români de… da, de Uniunea Europeană și NATO.

Ori, dacă este să ne păzim de Occident, se cheamă că îl percepem ca fiind periculos, inamical. Și dacă Occidentul este inamicul nostru în aceste zile – deși România face parte din Occident, ca membru UE, NATO și în curând OECD – atunci cine poate fi „prietenul” țării noastre? Mă gândesc că semnatarii proiectului de lege au deja răspunsul: Rusia lui Putin și China lui Xi. Simplu, nu?

Dacă nu mă credeți pe cuvânt și vi se pare că analiza mea este exagerată, soluția ar fi să parcurgem împreună motivarea autorilor proiectului asupra necesității adoptării de către Parlament a „Legii suveranității”:

„Soluția normală și imediată este legiferarea unei reglementări unice care să corecteze starea de drept descrisă anterior prin concentrarea și implementarea unor măsuri punctuale menite a consolida suveranitatea națională aparținând poporului român. Evoluțiile economice, sociale și politice interne și internaționale din ultimii ani au avut ca efect subminarea pronunțată a suveranității poporului român.

Suveranitatea populară reprezintă dreptul poporului de a-și decide singur viitorul și de a stabili prioritățile statului, organizarea și funcționarea acestuia, precum și dreptul poporului de a controla activitatea statului  

Suprimarea suveranității populare și haosul existent în relațiile dintre cele trei puteri, legislativă, executivă și judecătorească, anulează conceptul de democrație constituțională și contribuie la invalidarea contractului social existent între popor și autoritățile sale.

Astfel, poporul român nu mai poate dispune suveran de resursele naturale, materiale și umane existente pe teritoriul țării, autoritățile instituie măsuri medicale abuzive împotriva propriilor cetățeni, procesul electoral este fraudat în mod sistematic, iar serviciile de informații nu mai sunt în slujba poporului român.

Din aceste motive, și nu in ultimul rând, pentru a reda poporului suveranitatea garantată prin Constituție au devenit necesare unele modificări legislative, precum și introducerea unor noi norme legale prin care suveranitatea să fie reglementată și impusă mult mai explicit.” (newsweek.ro)

Să o recunoaștem, nici Corneliu Vadim Tudor nu ar fi scris-o mai bine, iar Liviu Dragnea poate fi mulțumit: PSD este în continuare partidul pe care l-a modelat în ultimii ani după chipul și asemănarea sa.

Dar mult mai mulțumit este cu siguranță Kremlinul, care din 24 februarie ac., ora 4 dimineața, ora Moscovei, a declarat oficial război Occidentului. La București PSD-ul, partidul moșit de politrucul comunist Ion Iliescu și ideologul comunist Silviu Brucan – oamenii care, în decembrie 1989 au sunat să ceară ajutor militar URSS (adevarul.ro/news/eveniment/un-adevar-crunt-iliescu-chemat-trupele-sovietice) -, este gata oricând să schimbe tabăra.

By rnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *