logo
RNTV Live

50 de unități de învîțământ din Prahova nu au autorizație de securitate la incendiu

Mihai Constantinescu

50 de unități de învîțământ din Prahova nu au autorizație de securitate la incendiu. Statistica arată că cele mai multe sunt școli gimnaziale și primare, însă și 3 colegii naționale din Ploiești sunt în aceeași situație.

50 de unități de învîțământ din Prahova nu au autorizație de securitate la incendiu

La nivelul judeţului Prahova nu deţin încă autorizaţie de securitate la incendiu un număr de 50  clădiri cu destinaţia de unităţi de învăţământ. Vorbim despre  3 colegii (internat, sală de sport şi clădirea şcolii),  3 licee (corpuri, clădire școală, sală sport),  27 şcoli primare şi gimnaziale (săli de sport, corpuri de clădiri, dar şi entitatea în ansamblu) și 17 grădiniţe.

De menţionat este faptul că deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu nu exclude riscul producerii unui incendiu, aşa cum nici lipsa acestui document administrativ nu maximizează riscul producerii. Acest aspect nu exclude necesitatea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, specialiştii fiind într-o continuă activitate de actualizare şi identificare a clădirilor care necesită autorizaţie de securitate la incendiu şi îndrumarea administratorilor acestora în ceea ce priveşte securitatea la incendiu.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor