logo
RNTV Live

Numărul imens de infectări COVID bagă în colap SJU Ploieşti?/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Numărul imens de infectări COVID bagă în colap SJU Ploieşti?

Numărul imens de infectări COVID pune mare presiune pe cadrele medicale, aparatură şi instalaţiile de la Spitalul Judeţean Ploieşti! Autorităţile spun că în prezent capacitatea de funcționare a celei mai mari unități spitalicești din județ  s-a dublat faţă de capacitatea prevăzută în mod normal. Fac apel la conducerile altor spitale din Prahova pentru a prelua o parte din cazuri.

Reprezentanţi tuturor instituțiilor din Prahova implicate în lupta cu coronavirus au participat la o şedinţă pe tema situaţiei COVID din judeţ. Scopul a fost de a găsi soluții pentru creșterea numărului de locuri destinate pacienţilor infectați cu SARS-COV-2. Potrivit vicepreședintelui CJ Prahova, Dumitru Tudone, în condiţiile actuale, cea mai mare presiune se resimte la Spitalul Judeţean Ploieşti. Aici sunt tratați pacienții  COVID cu simptome severe sau medii.

Totodată, Dumitru Tudone a dorit să tragă un semnal de alarmă cu privire la situația în care se află Spitalul Județean de Urgență Ploiești, cu speranța că managerii unităților medicale din județ vor înțelege cât de necesar este să se implice activ în această perioadă.

În încheiere, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova a ridicat problema cazurile ușoare care ocupă paturile din celelalte spitale, astfel încât la unitățile respective să ajungă cazurile medii din Spitalul Județean de Urgență Ploiești, pentru a fi degrevate paturile pentru cazurile grave.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/sosele-de-centura-in-zone-cheie…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/furt-sacii-menajeri/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor