logo
RNTV Live

18 medalii pentru România la competiţia mondială Mundus Vini

bicchiere_vino_rosso-2
Marin Ana

18 medalii pentru România la competiţia mondială Mundus Vini, desfășurată în Germania și una dintre cele mai importante la nivel mondial, aflată anul acesta la cea de-a 31-a ediţie. Producătorii de vinuri românești au adus acasa 10 medalii de aur și 8 de argint, fiind înscriși la nu mai puțin de 79 de probe.

Astfel, Domeniile Avereşti, partener Wines of Romania, a câştigat titlul Best in Show, dar şi 2 medalii de aur pentru 2 dintre cele mai apreciate vinuri din recolta 2022: Feteasca Regală şi Busuioaca de Avereşti Diamond Selection. Cel mai premiat producător român, Cramele Recaş, a primit 2 medalii de aur (Solo Quinta 2021 şi Speis & Trank Pinot Grigio) şi 5 medalii de argint (Speis & Trank Romanien Merlot, Speis & Trank Sauvignon Blanc 2021, Sole rose, Cocoş Viognier şi Richtig Frett Chardonnay), potrivit Agerpres.

“Vinul a fost întotdeauna un domeniu foarte complex şi dinamic, pentru care România este pregătită – vinurile noastre sunt extraordinar de bune, realizate din soiuri rare, unice, care merită să fie cunoscute atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Participarea la una din cele mai importante competiţii de vinuri din lume, Mundus Vini, şi câştigarea a 18 medalii pentru vinurile autentic româneşti a reprezentat încă un pas în plasarea vinului nostru pe harta internaţională a vinului de calitate şi transformarea acestuia într-un brand de ţară”, a declarat Mircea Niculescu, Senior Wine Buyer, Carrefour România.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Vinurile româneşti au câştigat 18 medalii la competiţia mondială Mundus Vini din Germania – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor